Cisco Nexus switch

A vállalati hálózatok különböznek az adatközponti hálózatoktól. Más fajta végpontokat kell kiszolgálni, más fajta topológiák kerülnek kialakításra és eltérő protokollokat használunk rajtuk.

A Nexus eszközök a Cisco MDS storage switch sok dologban mutatnak hasonlóságot, mert a Nexusok fejlesztésekor sok mindent átemeltek az MDS –ekből. Ezek a funkciók ruházzák fel az adatközponti switcheket Fiber Channel képességekkel. A Cisco Catalyst eszközökből érkezett az Ethernet képességek jelentős része és a CLI szintaktika is.

Előnyök

A fentebb bemutatott „ősök” mellett új funkciók is bekerültek a Nexus switch –ekbe, mint például az FCoE (Fiber Channel over Ethernet), vPC (virtual Port Channel), Fabric Path, TRILL, VxLAN, OTV, FEX.

Ezen funkciók segítségével képesek a Nexus eszközök olyan adatközponti rendszerekben tudnak működni, ahol az egyszerűség, gyorsaság és a dinamikus Layer 2 képességek a legfontosabb tulajdonságok.

Cisco Nexus portfólió

A Nexus switch portfólióban megtalálhatóak a virtuális switch megoldások, a széles körben használható unified eszközökön át a moduláris core switch eszközökig, tovább a Cisco saját software-defined network megoldásának az alapját adó ACI képes switchekig.

Bővebb információt az alábbi weboldalon talál:
http://cisco.com/go/nexus